Påskproduktionen startar!
Så här i advents och juletider är vi även i full gång med och starta upp påskproduktionen 2009.
Det vi gör då är dubbla och enkla Kalanchoër, även som mini. Produktionen kommer denna säsong och ligga på ca 170 000 plantor.
Vi plockar sticklingar från egna moderplantor.

Moderplantorna står på bord, 1236 st/bord. Här har dom stått sen vecka 33 och frodats. I varje bladveck växer det ut ett skott, bryt. När brytet nått rätt storlek så skördar vi den som en stickling genom att bryta eller klippa av den.
Varje planta ger ca 15 bryt.
Vi skördar i 6 veckor och sedan slängs moderplantorna eftersom alla bryt är borta finns det inga möjligheter för plantan att växa vidare eller blomma.

Bryten, eller sticklingen, sticks direkt i salukrukan och står i 22 graders värme och 80% luftfuktighet.

Här ovan syns en mogen stickling som är redo för att stickas i salukrukan. Det tar ca 10 dagar innan rötterna syns och plantorna börjar att växa.
Det vi gör då är dubbla och enkla Kalanchoër, även som mini. Produktionen kommer denna säsong och ligga på ca 170 000 plantor.
Vi plockar sticklingar från egna moderplantor.

Moderplantorna står på bord, 1236 st/bord. Här har dom stått sen vecka 33 och frodats. I varje bladveck växer det ut ett skott, bryt. När brytet nått rätt storlek så skördar vi den som en stickling genom att bryta eller klippa av den.
Varje planta ger ca 15 bryt.
Vi skördar i 6 veckor och sedan slängs moderplantorna eftersom alla bryt är borta finns det inga möjligheter för plantan att växa vidare eller blomma.

Bryten, eller sticklingen, sticks direkt i salukrukan och står i 22 graders värme och 80% luftfuktighet.

Här ovan syns en mogen stickling som är redo för att stickas i salukrukan. Det tar ca 10 dagar innan rötterna syns och plantorna börjar att växa.
Kommentarer
Postat av: Mia
Nämen se där - ännu en blogg man får hålla koll på! Kul!
Postat av: Mia
Har förresten aldrig sett en sån påskblomma? Kalanchoer, låter som en maträtt från Ungern tycker jag... Jag ska läsa denna blogg dagligen så jag lär mig lite mer om di gröne växterna, för det lär jag behöva!! Må gott!
Postat av: Bloggmaster Henrik
Kalanchoë är det vetenskapliga namnet på en växt vi kallar våreld. Vi odlar de gula sorterna till påsk.
Hade det varit en maträtt hade jag rullat fram nu, hi hi hi!!
Trackback